Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că este exclus ca Turcia să se retragă din acordul său cu Moscova de a achiziţiona sistemul defensiv de rachete S-400, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vorbind în faţa reporterilor după rugăciunea de dimineaţă, Erdogan a precizat că oferta americanilor privind rachetele Patriot pentru Turcia nu este la fel de bună ca aceea a Rusiei.
 
„Am făcut un pas, există un acord şi îl vom respecta. Este exclus ca noi să facem un pas înapoi”, a afirmat Erdogan.
 
Decizia Turciei de a achiziţiona rachetele ruseşti S-400, care ar putea fi livrate în câteva săptămâni, a îngrijorat Washingtonul şi ceilalţi aliaţi NATO ai Turciei, care susţin că sistemul rus nu este compatibil cu reţeaua NATO şi reprezintă o ameninţare la adresa avioanelor militare americane F-35 pe care Ankara intenţionează de asemenea să le cumpere.
 
Erdogan a declarat că Turcia s-a oferit să intre în dialog cu SUA privind această problemă, fără să precizeze care a fost răspunsul Washingtonului. El a precizat că Turcia a analizat şi oferta americanilor privind rachetele Patriot.
 
„Din păcate, SUA nu au venit cu o ofertă la fel de bună ca cea a rachetelor S-400”, a afirmat Erdogan.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.