Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut vineri aliaţilor NATO să depună mai mult efort în combaterea ameninţărilor externe care afectează, în special, securitatea teritoriului turc, care s-a confruntat de la începutul anului cu un val de atentate teroriste revendicate de jihadiştii Statului Islamic sau de către militanţii kurzi, scrie Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aşteptăm ca NATO să demonstreze mai mult efort în faţa proliferării ameninţărilor externe care afectează negativ securitatea Turciei. Criza migranţilor şi rutele migratorii afectează întreaga lume. Atacurile cibernetice, epidemiile şi instabilitatea regională se reflectează chiar şi în cele mai izolate state. Natura ameninţărilor de securitate se schimbăr dramatic în fiecare zi. În timpul acestui proces, NATO trebuie să fie mai activă şi să-şi actualizeze acţiunile pentru a răspunde noilor ameninţări”, a susţinut Erdogan, în marja summitului NATO de la Varşorvia.

Liderul turc a precizat că va discuta cu aliaţii NATO despre structura de apărare şi descurajarea a agresivităţii unor state terţe, în timpul celei de-a doua zile a summitului de la Varşovia.

De asemenea, Erdogan a declarat că summitul are loc într-un moment critic, la doar câteva zile după ce jihadiştii Statului Islamic au ucis sute de persoane în Istanbul, Bagdad şi Medina, chiar în ultima săptămână a lunii sfinte a Ramadanului.

”După cum putem să vedem, securitatea internaţională devine din ce în ce mai fragilă”.

Preşedintele Turciei a explicat că ameninţările teroriste nu reprezintă o problemă locală care afectează doar ţările din Orientul Mijlociu şi din Nordul Africii. 

”În schimb, toate regiunile şi toate statele lumii sunt influenţate. Este o problemă de dimensiuni globale”.

De asemenea, secretarul general Jens Stoltenberg a confrimat faptul că lumea este un loc mai periculos decât obişnuia să fie în urmă cu doar câţiva ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.