Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri după-amiază că până la un milion de civili sirieni ar putea să ajungă pe teritoriul turc, în cazul evacuării cartierelor asediate ale metropolei Alep. Declaraţia lideurlui turc vine după ce grupările rebele din partea estică a metropolei au anunţat că nu vor părăsi oraşul, în ciuda pauzei umanitare implementată de Moscova şi Damasc, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan a susţinut că a discutat cu preşedintele rus un acord privind eliminarea din Alep a jihadiştilor din gruparea Jabhat Fatah al Sham (n.r. anterior cunoscută drept Frontul al-Nusra).

Rebelii sirieni au anunţat încă de la primele ore ale dimineţii că nu au de gând să-şi părăsească poziţiile din cartierele estice ale Alepului. Decizia acestora vine în contextul în care forţele guvernamentale şi aliaţii ruşi au sistat temporar raidurile aeriene, înaintea unor noi ”pauze umaniatre”.

Aceste ”pauze umanitare” au rolul de a permite civililor sirieni şi insurgenţilor să folosească coridoarele de evacuare pentru a pune capăt luptelor din Alep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.