Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat joi după-amiază decizia magistraţilor de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de a permite companiilor să interzică angajatelor purtarea vălului islamic în ţările UE. Liderul turc a susţinut că o asemenea decizie juridică lansează o adevărată luptă între ”crucea creştină şi semiluna islamică”, relatează Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unde este libertatea religioasă? Ei au pornit o luptă între cruce şi semilună. Nu există nicio explicaţie cu privire la asta, spun foarte clar că Europa se îndreaptă spre epoca de dinainte de al Doilea Război Mondial”, a declarat Erdogan la un miting din localitatea Sakarya.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis marţi că toate companiile europene au dreptul de a interzice angajatelor să poarte vălul islamic ”ca parte a unei interdicţii care vizează şi alte simboluri politice şi religioase”.

De asemenea, preşedintele turc a discutat inclusiv despre alegerile legislative olandeze, căştigate de către formaţiunea premierului Mark Rutte.

”Oh, Rutte! Poate că ai fost primul în alegeri, dar ai pierdut un prieten ca Turcia. Ei au spus că am putea să luăm cina cu prim-ministrul, dar nu există niciun asemenea premier. Renunţaţi! Aţi pierdut!”, a spus liderul de la Ankara.

Erdogan le-a amintit celor trei milioane de cetăţeni turci care locuiesc în ţările europene că au puterea de a alege 30 de parlamentari pentru legislativul Turciei.

”Cum poate cineva să ignore o asemenea putere? Ce rău poate să genereze un politician care face campanie?”, a declarat preşedintele turc, acuzând ţările europene care promovează ”organizaţii ilegale” în timp ce nu permit unui guvern legitim să organizeze evenimente de campanie pentru referendumul constituţional din Turcia.

Recep Tayyip Erdogan a ameninţat inclusiv că autorităţile turce nu vor mai respecta programul de reprimire a migranţilor din Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.