Cel puţin 131 de oameni au murit de malarie în Zimbabwe, în timp ce ţara face eforturi de a gestiona răspândirea Covid-19, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesele au fost înregistrate în 201 de focare depistate pe teritoriul ţării, potrivit Ministerului Sănătăţii. Experţii prevăd că numărul deceselor provocate de malarie va creşte.

Cazuri de malarie sunt înregistrate anual în sezonul februarie - aprilie, iar boala afectează toate grupele de vârstă.

În prezent, au fost înregistrate 135.585 de cazuri de malarie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat Zimbabwe că există riscul de a acorda mai puţină atenţie acestei boli în timpul lupte împotriva Covid-19. 

Malaria, SIDA şi tuberculoza sunt bolile care provoacă cele mai multe decese în Zimbabwe. Totuşi, descoperită la timp, malaria este tratabilă.

Măsurile de izolare impuse în Zimbabwe pentru încercarea de a stopa Covid-19 au fost extinse luni cu două săptămâni. În ţară au fost raportate 25 de cazuri şi 3 decese. În cazul unei epidemii aici, există riscul ca sistemul sanitar să colapseze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.