Emmanuel Macron, care a fost reales pentru un al doilea mandat prezidenţial pe 24 aprilie, va fi reînvestit oficial ca preşedinte al Franţei sâmbătă, pe 7 mai. Data, dezvăluită de televiziunea franceză RTL, este, într-adevăr, cea aleasă de Palatul Elysée, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre deosebire de ceremonia de învestire organizată în 2017, când Macron s-a plimbat pe bulevardul Champs-Élysées la bordul unui jeep militar înainte de a ajunge la Primăria Parisului (Hôtel de ville de Paris), se preconizează că şeful statului francez va opta de această dată pentru o ceremonie mai sobră decât cea din urmă cu cinci ani şi se va mulţumi cu protocolul minim.

Cu toate acestea, unele etape nu pot fi omise, precum discursul său de învestire, cel al preşedintelui Curţii Constituţionale, Laurent Fabius, prezentarea marelui Colan de maestru al Legiunii de Onoare, trecerea în revistă a trupelor şi salve de tun.

Odată finalizată această ceremonie obligatorie, Emmanuel Macron va reaprinde flacăra de pe Mormântul Soldatului Necunoscut, sub Arcul de Triumf, a doua zi, duminică, 8 mai.

Apoi se va ocupa de numirea noului prim-ministru al Franţei şi de constituirea viitorului său guvern.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.