Primii doi clasaţi în sondaje au votat duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa: Emmanuel Macron (39 de ani) a votat împreună cu soţia sa Brigitte (64 de ani) în staţiunea Le Touquet, în vreme ce Marine Le Pen (48 de ani) a mers la o secţie din localitatea Henin-Beaumont, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel şi Brigitte Macron au votat chiar în clădirea primăriei unde s-au căsătorit în urmă cu zece ani, aceştia fiind însoţiţi de o mulţime de susţinători şi jurnalişti.

Însă, Marine Le Pen a preferat să voteze în fostul oraş minier Henin-Beaumont, unde primar este un membru al Frontului Naţional.

Potrivit legislaţiei electorale, candidaţii nu au voie să vorbească cu reprezentanţii presei în ziua alegerilor din Franţa.

Singurul care i-a îndemnat pe francezi să voteze pentru a demonstra că ”democraţia este puternică” a fost actualul preşedinte Francois Hollande, care a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat după ce a reuşit să devină cel mai puţin popular lider din istoria Republicii a V-a.

”Democraţia este mai puternică decât orice altceva”, a declarat socialistul Hollande în timp ce vota într-o secţie din localitatea Tulle.

Francois Fillon şi Jean-Luc Melenchon au votat în schimb în Paris.

Ministerul de Interne a anunţat că 28,54% dintre alegătorii francezi s-au prezentat la urne până la ora locală 12.00 (13.00 ora României), adică peste prezenţa de vot anticipată de analişti, sugerând o mobilizare a votanţilor în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

O prezenţă la vot ridicată va fi crucială pentru a-i departaja pe primii patru clasaţi în sondaje şi pentru a o îndepărta pe prezidenţiabila de extremă-dreapta de palatul Elysee.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.