Candidatul En Marche, Emmanuel Macron, ar urma să fie primul care intră în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu 24% din voturi, fiind urmat de cele 22% din sufragii adunate de Marine Le Pen, potrivit unor sondaje realizate la urne de jurnaliştii belgieni de la postul de televiziune RTBF. Legislaţia electorală este extrem de dură şi interzice presei franceze să publice sondaje înainte de închiderea secţiilor de votare din Hexagon, transmite Le Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, pe poziţia a treia este clasat cu 20,5% din voturi conservatorul Francois Fillon, care este urmat cu 18% de Jean-Luc Melenchon.

Prezidenţiabilul extremei-stângi conduce totuşi în coloniile şi teritoriile de peste mări ale Franţei.

În St. Pierre şi Miquelon, Melenchon ar urma să obşină prima poziţie cu 35,45% din voturi, fiind urmate de Marine Le Pen şi Emmanuel Macron.

De asemenea, prezidenţiabilul de extremă-stânga este primul clasat cu 24,72% din sufragii şi în Matinica, unde este urmat cu 24,29% din voturi de candidata Frontului Naţional.

Macron este primul clasat în secţiile de votare din Canada şi Statele Unite.

Presa belgiană avertizează cu privire la siguranţa acestor sondaje realizate la urne, întrucât legislaţia electorală extrem de dură interzice instituţiilor franceze să publice exit-poll-uri înainte de închiderea urnelor din Hexagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.