Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a declarat vineri după-amiază că Franţa nu trebuie să îngenuncheze în faţa fricii şi i-a îndemnat pe contracandidaţii săi să evite să dea lecţii de superioritate după atacul armat de pe bulevardul Champs-Elysees. Un poliţist şi-a pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi într-un atac revendicat de jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu îngenuncheaţi în faţa fricii, a dezbinării şi intimidării. Generaţia noastră trebuie să se ridice la această provocare”, a declarat Macron.

De asemenea, prezidenţiabilul de centru-stânga a precizat că şi-a anulat două mitinguri, care erau programate pentru vineri, tocmai pentru a evita suprasolicitarea forţelor de securitate după atacul de pe Champs-Elysees.

Macron a transmis clar că nu-şi suspendă campania electorală înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

”Democraţia este mai puternică”, a precizat candidatul En Marche.

Emmanuel Macron a condamnat inclusiv slăbirea serviciilor de informaţii locale în urmă cu zece ani, o politică implementată de fosta administraţie conservatoare a preşedintelui Nicolas Sarkozy şi a premierului Francois Fillon.

Prezidenţiabilii şi-au exprimat deja solidaritatea faţă de forţele de poliţie în urma atacului armat care a vizat trei ofiţeri în zona centrală a metropolei Paris.

Candidatul Les Republicans, Francois Fillon, a declarat că îşi anulează acţiunile de campanie prevăzute vineri, în vreme ce Marine Le Pen şi-a exprimat simpatia faţă de poliţişti ”vizaţi din nou” pe bulevardul Champs-Elysees.

Benoit Hamon şi-a exprimat ”susţinerea totală” faţă de poliţie în lupta împotriva terorismului, într-un mesaj postat pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.