Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îşi va anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale din Franţa printr-o scrisoare adresată poporului francez, care va fi publicată online, joi seară, iar în ziarele regionale a doua zi, potrivit mai multor mai multe agenţii de presă franceze, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul lui Macron că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale programate în luna aprilie este un moment mult aşteptat. Însă, preşedintele francez a lăsat oamenii în suspans cu privire la momentul exact când anunţul va fi făcut.

Franceinfo a informat, iniţial, că Macron va face anunţul în presa regională vineri. În schimb, agenţia de ştiri AFP a anunţat că scrisoarea va fi publicată online, joi seară.

Macron conduce detaşat în exit-poll-urile realizate cu privire la alegeri.

Războiul din Ucraina a afectat campania electorală din Franţa. Şansele multor rivali ai lui Macron de a câştiga au fost diminuate din cauza politicii pro-ruse pe care au afişat-o.


Termenul limită de anunţare a candidaturii la preşedinţie este vineri seara (4 martie). Primul tur al alegerilor se va desfăşura pe 10 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.