Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat demisia înaintată de premierul Elisabeth Borne marţi dimineaţa, astfel încât ”Guvernul să îşi poată îndeplini atribuţiile şi să acţioneze în aceste zile”, a anunţat Palatul Elysée, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Macron va desfăşura ”consultările politice necesare (...) pentru a identifica soluţiile constructive posibile în slujba francezilor”, a precizat preşedinţia, înainte de o serie de întâlniri cu liderii partidului, marţi şi miercuri, la Palatul Elysée.

Şefa Guvernului trebuie, aşadar, să-şi continue acţiunea şi să se confrunte cu o situaţie fără precedent: cea a unei majorităţi relative în Adunarea Naţională, în urma realegerii şefului statului.

Elisabeth Borne se află într-o poziţie slăbită, mai ales că blocul de stânga Nupes, care are peste 130 de locuri, va convinge probabil executivul să îşi îndrepte atenţia spre dreapta pentru a-şi găsi aliaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.