Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a afirmat, joi, în alocuţiunea televizată, că "va merge mai departe" pentru a stopa virusul şi va institui carantină naţională începând de vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Virusul circulă cu viteză mai mare decât previziunile cele mai pesimiste. Numărul contaminărilor s-a dublat în mai puţin de două săptămâni. În comparaţie cu primul val, toate regiunile se află astăzi în stare de alertă", a spus preşedintele francez. 

"Am decis ca trebuie să regăsim, începând de vineri, izolarea care a stopat virusul. Întreg teritoriul naţional este îngrijorat de adaptările pentru departamentele şi teritoriile de peste mări. Şcolile vor rămâne deschise, munca va continua, Ehpad şi centrele de îngrijire vor putea fi vizitate", a detaliat Macron. 

"Nu veţi putea merge dintr-o regiune în alta, cu excepţia celor care se întorc din vacanţă. Va exista o toleranţă în timpul acestui weekend de reîntoarcere". 

Pentru a pleca de la domiciliu, trebuie din nou prezentat un certificat, a anunţat Emmanuel Macron. 

Singurele ieşiri autorizate vor fi pentru "a merge la serviciu, la medic, pentru a oferi asistenţă, pentru cumpărături sau pentru a lua aer. Reuniunile private sunt excluse", la fel ca adunările publice. 

Preşedintele a anunţat că şcolile, creşele, colegiile şi liceele vor rămâne deschise.

De asemenea, "barurile, restaurantele şi afacerile neesenţiale vor fi închise". 

Măsurile decise de guvern vor intra în vigoare din noaptea de joi spre vineri, "până la 1 decembrie cel puţin". 

Au fost spitalizaţi 3.000 de pacienţi la terapie intensivă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.