Antreprenorul american Elon Musk spune că Space X, compania sa spaţială, va construi un submarin de dimensiuni mici care să fie folosit pentru salvarea copiilor blocaţi într-o peşteră din Thailanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Space X a publicat o serie de posturi pe Twitter prin care nu doar promite, dar explică tehnic cum se poate construi un submarin personalizat de dimensiuni suficient de mici pentru a se strecura prin tunelurile peşterii şi a transporta câte o persoană o dată.

Submarinul va folosi un tub cu oxigen lichid şi va avea carena construită dintr-o rachetă de tip Falcon dezvoltată de Space X. Acesta va fi robustă dar suficient de manevrabilă pentru a fi ghidată prin tunele de doi scufundători.

În interiorul submarinului vor exista mai multe compartimente în care vor putea fi plasate greutăţi suplimentare pentru a se regla flotabilitatea în funcţie de viteza şi curenţii apelor.

Conform şefului Space X, construcţia efectivă a submarinului ar trebui să dureze 8 ore. Acesta va fi transportat în Thailanda, într-un drum care va dura 17 ore, şi va fi însoţită de mai mulţi ingineri de la Space X şi Boring Company, ambele companii deţinute de Musk.

Pe 23 iunie, în Thailanda, 12 copii, membri ai unei echipe de fotbal, împreună cu antrenorul lor, au rămas blocaţi într-o peşteră pe care o explorau, după ce apa a inundat galeriile. Din cauza faptului că în peştera care nu a fost niciodată cartografiată există mai multe fluxuri de apă care par să nu fie legate între ele, până acum nu s-a reuşit salvarea celor blocaţi. Până acum au avut loc mai multe încercări de salvare, într-una dintre acestea pierzându-şi viaţa un militar care reuşise să aducă în peşteră tacuri de aer pentru cei 13.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.