Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, interpelat de către Emmanuel Macron, i-a răspuns preşedintelui francez că, ”absolut”, copiii vot fi protejaţi online, după ce locatarul Palatului Élysée a lansat un ”laborator” în această problemă cu actori internaţionali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel Macron a iniţiat joi, la Paris, un ”laborator pentru protecţia copiilor online”, din care fac parte platforme, ONG-uri şi autorităţi de reglementare, care să răspundă unei expuneri tot mai mari a minorilor pornografiei, hărţuirii şi vioolenţei online.

”@elonmusk, Will the bird protect our children ?” (”Ne va proteja pasărea copiii?”), a scris într-un mesaj postat pe Twitter şeful statului francez, referindu-se la logoul reţelei de socializare în formă de pasăre albastră.

”Absolument” (”absolut”), i-a răspuns în franceză patronul Twitter.

”Vom lua măsuri în această privinţă”, a adăugat el în engleză.

Laboratorul a fost inaugurat în cadrul unei reuniuni, la Palatiul Élysée, cu organizaţii nonguvernamentale şi reprezentanţi ai marilor platforme digitale şi motoatre de căutare - între alte Meta, Microsoft, Google, TikTok - cu ocazia Forumului de Paris al Păcii.

”Spaţiul digital nu poate fi un loc al fărădelegii. Aceasta este o luptă pe care am purtat-o împotriva terorismului, pe care o purtăm împotriva discursului urii online, Este ceea ce trebuie să continuăm la nivelul protecţiei copiilor noştri”, a subliniat Macron.

Laboratorul este însărcinat să identifice ”modalităţi bune de reglementare şi de protejare mai bună a copiilor noştri online”, a insistat şeful statului francez, care i-a îndemnat pe toţi actorii ”voluntari” să se alăture acestei iniţiative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.