Narcotraficantul Mexican Joaquin Guzman, alias “El Chapo”, care ispăşeşte o condamnare la închisoare pe viaţă, a fost transferat, vineri, într-un penitenciar de maximă siguranţă din Colorado, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Putem confirma că Joaquin Guzman este în custodia Biroului Federal al Închisorilor la penitenciarul de maximă siguranţă din Florence, Colorado”, a anunţat administraţia SUA a penitenciarelor.

Închisoarea în care a fost transferat “El Chapo” este cunoscută ca fiind “Alcatrazul Munţilor Stâncoşi”. În penitenciar se află aproape 400 de deţinuţi şi de la inaugurare, în 1994, nu s-a înregistrat nicio evadare.

Guzman a evadat de două ori din închisori de maximă siguranţă din Mexic. În urma celei de a treia arestări, în 2016, la şase luni după o evadare spectaculoasă din închisoare, printr-un tunel, el a fost extrădat, în ianuarie 2017, către Statele Unite.

“El Chapo” a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă şi la o pedeapsă suplimentară de 30 de ani de închisoare de către un tribunal de la New York.

El a fost găsit vinovat, în februarie, de către un juriu federal american, de faptul că a introdus în Statele Unite tone de cocaină, heroină şi marijuana, pe când conducea cartelul Sinaloa, una dintre organizaţiile criminale cele mai violente din Mexic. "El Chapo" a fost găsit vinovat de zece capete de inculpare, în urma unui proces de trei luni care a permis să se afle un pic mai mult despre amploarea traficului pe care-l conducerea între Mexic şi Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.