Omul de afaceri Daniel Noboa a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ecuador cu 52,30% din voturi, devenind cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE), potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile în care 47,70% din voturi i-au revenit adversarei sale de stânga, Luisa Gonzalez, şi "cu peste 90% din voturi validate la nivel naţional, CNE consideră că aceste rezultate sunt ireversibile şi că Ecuadorul l-a ales practic pe Daniel Noboa ca preşedinte", a declarat preşedinta acestui organism, Diana Atamaint.

Potrivit Reuters, Noboa, în vârstă de 35 de ani, care a ajuns surprinzător în turul doi al alegerilor, s-a angajat să îmbunătăţească economia şi să creeze locuri de muncă pentru tineri, precum şi să ţină infractorii periculoşi pe nave închisoare.

"Mâine începem să lucrăm pentru acest nou Ecuador, începem să lucrăm pentru a reconstrui o ţară grav lovită de violenţă, de corupţie şi de ură", a declarat Noboa în faţa susţinătorilor din oraşul Olon, situat pe malul mării, după ce a obţinut victoria într-o campanie marcată de asasinarea candidatului anticorupţie Fernando Villavicencio.

"De mâine, Daniel Noboa îşi începe activitatea ca noul vostru preşedinte", a adăugat el.

Victoria sa împlineşte o ambiţie de lungă durată a familiei - el a crescut însoţindu-l pe tatăl său, Alvaro, un “baron al bananelor”, în timpul multiplelor încercări eşuate de a deveni preşedinte.

Noboa se va confrunta cu provocarea semnificativă de a îndrepta o economie - care s-a confruntat cu dificultăţi de la pandemia de coronavirus şi care a motivat multe mii de ecuadorieni să migreze - şi cu o creştere bruscă a criminalităţii, inclusiv creşterea numărului de crime, jafuri şi revolte în închisori

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.