Autorităţile din Ecuador au confiscat cel puţin 3,2 tone de cocaină, o parte din marfă fiind ascunsă într-un container încărcat cu banane cu destinaţia Europa, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Investigaţiile au dus la confiscarea a peste două tone de cocaină în interiorul unui container #GYE (din Guayaquil, în vest), care era destinat Europei”, a precizat poliţia locală.

Şi "urmare a inspectării unui container cu banane pentru export, 87 de cutii cu (în total) o tonă 213 kg de cocaină au fost găsite”, într-un alt port din provincia de coastă Guayas (vest), a adăugat poliţia ecuadoriană.

Ecuador, o ţară latino-americană situată între Columbia şi Peru, principalii producători mondiali de cocaină, a confiscat un record de 210 de tone de droguri, în mare parte pulbere albă, în 2021.

Capturile de la începutul acestui an depăşesc 100 de tone.

Potrivit Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), Ecuador a fost a treia ţară privind cantitatea de cocaină confiscată în 2020, după Columbia şi Statele Unite.

Astfel, autorităţile ecuadoriene au confiscat 6,5% din cele 1.424 de tone confiscate la nivel mondial, potrivit unui raport al agenţiei ONU publicat în iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.