Autorul cărţii “Gangster Warlords”, Ioan Grillo, explică, într-un video pentru Business Insider, care este mecanismul din spatele câştigurilor fabuloase obţinute de traficanţii de droguri din cartelurile din America Centrala şi de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Grillo, traficanţii de droguri din Mexic câştigă miliarde de dolari din vânzarea de droguri în Statele Unite ale Americii. Astfel, dacă un pachet de 1 kg de cocaina este  cumpărat cu 2.000 de dolari din Columbia, acesta este vândut cu 30.000 de dolari la graniţa cu Statele Unite. Acelaşi pachet, vândut cu gramul la New York poate să aducă un profit de 100.000 de dolari, iar dacă este vândut pe doze poate să aducă 200.000 de dolari.

Astfel, în cazul în care un traficant investeşte 2 milioane de dolari în vânzarea de droguri, va obţine un profit de până la 30 de milioane de dolari.

Autorul cărţii “El Narco”, Ioan Grillo, va publica in ianuarie 2016 o noua carte, intitulată “Gangster Warlords”, în care vorbeste despre aparitia unui nou tip de infractor în cadrul cartelurilor de droguri: un hybrid intre CEO, terorist şi rock star, care conduce “armate”, comandă atacuri de gherila şi detine controlul asupra tranzacţiilor cu narcotice, arme şi fiinţe umane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.