Guvernul spaniol a numit, marţi, un ambasador în Venezuela, după ce doi ani nu a avut un astfel de reprezentant diplomatic din cauza tensiunilor diplomatice cu Executivul lui Nicolas Maduro, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ramon Santos Martinez a fost numit ambasador al Spaniei în Republica Venezuela”, a anunţat guvernul socialistului Pedro Sanchez, într-un comunicat de presă.

Madridul, care nu recunoaşte legitimitatea guvernului lui Nicolas Maduro, a decis, la sfârşitul anului 2020, sa-l retraga pe ambasadorul său la Caracas la acea vreme, Jesús Silva, fără a numi un înlocuitor.

Jesus Silva fusese acuzat de Caracas că ar fi facilitat exilul în Spania a oponentului politic Leopoldo López..

Noul ambasador numit marţi, Ramon Santos Martinez, deţine, din noiembrie 2021, postul de ataşat comercial la ambasada Spaniei din Venezuela, cea mai înaltă reprezentantare diplomatică din această ţară de la vacantarea postului de ambasador la sfârşitul anului 2020.

Santos Martinez a fost ambasadorul Spaniei în Panama (2015 - 2019) şi Bolivia (2008 - 2012) şi a ocupat posturi la ambasadele din Washington, Bruxelles şi Quito.

Fosta ambasadoare a UE în Venezuela, portugheza Isabel Brilhante Pedrosa, a părăsit această ţară în martie 2021, după ce a fost declarată „persona non grata” de guvernul preşedintelui Nicolas Maduro.

UE nu recunoaşte legitimitatea preşedintelui Nicolas Maduro şi nu a recunoscut rezultatele alegerilor legislative din decembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.