Israelul a facilitat, sâmbătă, intrarea în Gaza a 138.000 de litri de combustibil, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este cea mai mare cantitate de combustibil permisă în Gaza într-o singură zi de la începutul războiului, potrivit cifrelor OCHA.

Israelul nu a permis vineri - prima zi de la căderea armistiţiului dintre Israel şi Hamas - aducerea de combustibil în Gaza.

Statele Unite au transmis Israelului că doresc ca livrarea de ajutoare să continue la acelaşi nivel atins în timpul armistiţiului, când 200 de camioane intrau în fiecare zi. Doar câteva zeci au intrat vineri în Gaza, în timpul armistiţiului.

OCHA spune că sâmbătă au intrat în Gaza camioane cu ajutoare care transportau alimente, medicamente,  apă îmbuteliată, pături, corturi şi produse de igienă din Egipt, dar nu precizează câte camioane.

Semiluna Roşie palestiniană spune că cel puţin 50 de camioane au intrat în Gaza.

"Israelul va continua să permită livrarea de ajutor umanitar către populaţia civilă palestiniană, inclusiv camioane cu alimente, apă, medicamente, combustibil etc.", a declarat un oficial israelian pentru The Times of Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.