Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, miercuri, în timpul unei convorbiri cu omologul său american, Lloyd Austin, că „intensificarea” operaţiunilor de spionaj desfăşurate de Statele Unite a fost una dintre cauzele incidentului dintre aviaţia rusă şi o dronă americană din Marea Neagră, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cauzele incidentului sunt nerespectarea de către Statele Unite a zonei de zbor restricţionate anunţată de Rusia şi stabilită ca urmare a desfăşurării operaţiunii militare speciale (în Ucraina), precum şi intensificării activităţilor de spionaj împotriva intereselor Rusiei”, a spus Serghei Şoigu într-o declaraţie a Ministerului rus al Apărării.

"Zborurile dronelor strategice americane din Crimeea sunt de natură provocatoare, ceea ce creează condiţiile unei escalade în Marea Neagră", continuă acest comunicat de presă publicat după convorbirea dintre Şoigu şi Lloyd Austin.

"Rusia nu doreşte o astfel de desfăşurare a evenimentelor, dar acum va reacţiona proporţional la orice provocare", adaugă ministerul, considerând că "principalele puteri nucleare trebuie să acţioneze în cel mai responsabil mod posibil, în special prin menţinerea unor canale de comunicare deschise pentru a discuta despre orice situaţie de criză”.

Într-o declaraţie separată, Ministerul rus al Apărării a anunţat că şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, a vorbit şi el, miercuri, la telefon cu omologul său american, Mark Milley, fără a oferi alte detalii.

Reaper MQ-9 a căzut marţi în apele internaţionale după ce a fost lovită, potrivit Washingtonului, de un vânător rus. Moscova admite interceptarea aeronavei de către avioanele sale de luptă, dar neagă orice contact care ar fi dus la prăbuşire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.