Premierul italian Mario Draghi declară că preşedintele indonezian Jodo Widodo a exclus participarea în persoană a preşedintelui rus Vladimir Putin la summitul Grupului Celor Douăzeci (G20) din luna noiembrie la Bali, Indonezia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul italian Mario Draghi, a cărui ţară a deţinut preşedinţia G20 înainte de a o preda Indoneziei, a declarat, marţi, că liderii G7 s-au adunat pentru a sprijini preşedintele indonezian Joko Widodo să organizeze un summit de succes.

Întrebat despre anunţul Kremlinului cu privire la intenţia lui Vladimir Putin de a participa la summit, Draghi a spus: ”Preşedintele Widodo exclude această variantă. A fost categoric: nu vine (n.r. Putin). Ce s-ar putea întâmpla – nu ştiu ce se va întâmpla, dar ceea ce s-ar putea întâmpla este poate o intervenţie de la distanţă”.

Summitul din 15-16 noiembrie ar risca producerea unor întâlniri diplomatice incomode în cazul în care liderul rus Vladimir Putin ar participa, după cum a anunţat, luni, Kremlinul.

Consilierul Kremlinului, Iuri Uşakov, a anunţat, luni, că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să participe la summitul G20 din noiembrie de la Bali, Indonezia, după ce a primit o invitaţie oficială.

Cu toate acestea, oficialul rus a precizat că mai este ”mult timp” până la summit, sugerând că formatul participării Rusiei ar putea fi schimbat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.