Reprezentanţii Downing Street au comis o eroare gravă, atunci când au anunţat ajungerea de principiu la un acord bazat pe ”încredere şi sprijin” între conservatori şi unioniştii nord-irlandezi de la DUP. În acest sens, nu s-a ajuns la niciun acord până în acest moment şi negocierile vor continua săptămâna viitoare pentru formarea unei majorităţi parlamentare, care să permită rămânerea la putere a premierului May, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”DUP a discutat astăzi (sâmbătă - n.r.) cu reprezentanţii conservatorilor, respectând angajamentul lui Arlene Foster de a explora acele modalităţi prin care am putea să aducem stabilitate naţiunii într-un moment de mare provocare cum este acesta. Până în acest moment, am avut parte de discuţii pozitive”, se arată într-un comunicat al unioniştilor nord-irlandezi de la Belfast.

De asemenea, aceştia explică faptul că nu s-a ajuns la un acord cu privire la noul legislativ şi discuţiile vor continua săptămâna viitoare, când Arlene Foster o va vizita pe Theresa May la Downing Street.

Reprezentanţii Downing Street au revenit după eroarea comisă, pentru a preciza că premierul a discutat cu DUP despre finalizarea unui acord bazat pe ”încredere şi sprijin” în Parlament.

Iniţial, un purtător de cuvânt guvernamental a anunţat ajungerea de principiu la un acord cu unioniştii nord-irlandezi pentru sprijinirea unui guvern conservator al premierului May.

Însă, această declaraţie s-a dovedit eronată, pentru că purtătorul de cuvânt guvernamental trebuia să precizeze că s-au negociat principiile unui asemenea acord între conservatori şi reprezentanţii DUP.

Conservatorii au nevoie de opt parlamentari pentru a-şi asigura o majoritate de lucru în Camera Comunelor, în vreme ce unioniştii nord-irlandezi au câştigat zece poziţii în alegerile anticipate convocate de Theresa May tocmai pentru a consolida o majoritate existentă a conservatorilor înainte de negocierile pentru Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.