Douăzeci şi doi de militari americani au fost răniţi într-un accident de elicopter, în nord-estul Siriei, anunţă marţi Comandamentul Central al armatei americane (CENTCOM), fără să precizeze în ce circumstanţe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 11 iunie (duminică), un accident implicând un elicopter, în nord-estul Siriei, (s-a soldat cu) rănirea a 22 de militari americani în diverse grade”, anunţă într-un comunicat CENTCOM.

Zece dintre răniţi au fost transferaţi în afara zonei de operaţiuni a CENTCOM, pentru a primi îngrijiri.

”Cauza accidentului face în continuare obiectul unei anchete, în pofida faptului că nu s-a semnalat niciun tir inamic”, anunţă CENTCOM.

Americanii raportează rar incidente de acest fel în Siria, unde forţe ale unei coaliţii internaţionale antijihadiste, alcătuită mai ales din americani, sunt desfăşurate în zone de influenţă a unor forţe kurde şi aliaţilor acestora, în nord-sstul Siriei.

Forţe americane sunt prezente şi în baza al-Tanf, în sudul Siriei, în apropiere de frontiera cu Iordania şi Irakul.

Baze americane au fost ţinta, în mai multe rănduri, în ultimul an, unor celule afiliate grupării Statul Islamic (SI), iar în unele cazuri sunt arătate cu degetul grupări armate proiraniene.

Siria este devastată de un Război Civil din 2011, soldat cu o jumătate de milion de morţi şi milioane de deplasaţi, şi al cărei teritoriu este fragmentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.