Submarinele Krasnodar şi Novorossiysk, parte din Flota din Marea Neagră a Rusiei, au început misiuni de antrenamente în Marea Neagră, a anunţat purtătorul de cuvânt, Alexei Rulev, miercuri, scrie TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Submarinele Krasnodar şi Novorossiysk au început operaţiunile în concordanţă cu planul de antrenament”, a declarat Rulev.

Cei de la bordul submarinelor exersează, în mod special, controlul navelor şi algoritmul diverselor acţiuni, cum ar fi ajungerea la diferite adâncimi prin folosirea mai multor metode: atât de pe loc cât şi în mişcare.

Krasnodar şi Novorossiysk fac parte din Proiectul 636,3 „Varshavyanka”, fiind submarine diesel-electrice.

Submarinele din Proiectul 636 sunt considerate a fi printre cele mai silenţioase submarine ruseşti, fiind supranumite „Gaura Neagră”. Ele beneficiază de sisteme mdoerne de radar şi comunicaţii şi rachete de croazieră Kalibr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.