Două şcoli elementare de la Paris au fost închise începând de marţi şi miercuri, ca măsură de precauţie, după confirmarea unor cazuri de covid-19, însă nu este vorba despre vreun ”cluster”, potrivit Agenţiei Regionale a Sănătăţii (ARS), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şcoala elementară Lamoricière, situată în arondismentul al XII-lea al Parisului, cu 180 de elevi, a fost închisă - de marţi şi până vineri - ”ca măsură de pudenţă şi vigilenţă”, în urma confirmării a ”trei cazuri pozitive cu covid-19”, declară pentru AFP ARS, fără să ofere detalii cu privire la persoanlee respective.

”Având în vedere că cele trei cazuri au fost repartizate în timp de la începutul lui iunie şi până luni, nu este vorba despre un cluster”, subliniază ARS.

Agenţia aşteaptă ”investigaţii privind supravegherea sanitară şi va vedea apoi ce măsuri să ia” în vederea unei eventuale prelungiri sau nu a acestei închideri.

Această şcoală a fost obligată să-şi închidă porţile, însă grădiniţa instituţiei rămâne deschisă.

”Este vorba despre două structuri diferite, cele două şcoli nu au cursuri comune, deci nu există vreun risc”, afirmă ARS.

Cealaltă şcoală pariziană, şcoala elementară Renard, situată în arondismentul al IV-lea, cu 200 de elevi, a fost închisă de miercuri dimineaţa, după ”confirmarea unui caz pozitiv” cu covid-19, precizează ARS.

”Nici aici nu este vorba despre un cluster”, a insistat Agenţia.

În această şcoală din centrul Parisului ”există doar un caz, însă s-a aflat în contact cu numeroşi elevi şi profesori, iar noi am luat decizia să închidem instituţia până la 7 iulie”, a precizat ea.

ARS a precizat, interogată în acest sens, că nu există alte şcoli închise în Île-de-France din cauza covid-19.

În urma reluării obligatorii a cursurilor de către toţi elevii, luni, la Paris, ”83% dintre elevi şi 90% dintre profesori au revenit la şcoală”, a declarat pentru AFP viceprimarul Parisului însărcinat cu Educaţia Patrick Bloche.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.