Două persoane au murit, vineri, în urma prăbuşirii unui avion privat pe o autostradă din sudul Floridei, SUA, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 15.15 (21.15 GMT), nu departe de oraşul Naples, în Golful Mexic, a precizat Agenţia americană de reglementare a aviaţiei civile pe X (fostul Twitter).

Cu două minute înainte de aterizarea programată, pilotul a anunţat prin radio controlul traficului aerian că "a pierdut ambele motoare şi a cerut o aterizare de urgenţă", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al aeroportului, Robin King, într-un comunicat.

"Controlorul de trafic aerian a autorizat imediat aeronava să aterizeze atunci când pilotul a declarat că nu va ajunge pe pistă (...) (şi) a încercat să aterizeze pe I-75", uriaşa autostradă care leagă regiunea Marilor Lacuri, în nordul Statelor Unite, de Florida, în sud.

În avion se aflau cinci persoane, iar trei dintre ele au supravieţuit, potrivit purtătorului de cuvânt. Celelalte două au murit în urma coliziunii. Nu este clar dacă traficul pe autostradă a fost oprit în momentul accidentului sau dacă vreun vehicul a fost avariat în accident.

Agenţia americană de reglementare a aviaţiei civile şi Consiliul naţional pentru siguranţa transporturilor vor investiga circumstanţele accidentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.