Autorităţile franceze au anunţat că doi migranţi au fost împuşcaţi şi trasportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, după ce o altercaţie a izbucnit luni noaptea în tabără de migranţi Grand-Synthe din apropiere de localitatea Dunkirk, situată în nordul Franţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre migranţii răniţi este cetăţean irakian.

Se pare că poliţiştii au fost chemaţi la primele ore ale dimineţii pentru a opri o altercaţie, iar doi migranţi au fost împuşcaţi în timpul bătăii. 

Autorităţile nu au confirmat dacă focurile de armă au fost trase de către poliţişti sau de către o persoană din grupul migranţilor.

Grand-Synthe este o tabără de migranţi localizată pe drumul care face legătura dintre Dunkirk şi Calais. Peste 800 de migranţi sunt găzduiţi în tabăra de pe ţărmul mării, dintre care cei mai mulţi au fugit din calea conflictelor violente din Orientul Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.