Activiştii susţin că două fetiţe siriene, în vârstă de opt luni şi, respectiv, cinci ani, au murit înecate alături de alte patru persoane, după ce o barcă de lemn încărcată cu migranţi a naufragiat în largul coastelor libiene, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupurile neînsufleţite au fost recuperate în cursul zilei de joi la circa 22 de mile navale de ţărmurile Libiei, unde o ambarcaţiune cu 27 de migranţi sirieni s-a răsturnat în apele Mării Mediterane.

Printre victime se numără două femei şi un bărbat, în vreme ce ultimul cadavru nu a fost recuperat. Operaţiunea de salvare a migranţilor sirieni a fost organizată de către organizaţia umanitară MOAS.

Această informaţie apare în contextul în care atenţia media se reîndreaptă spre suferinţa sirienilor în războiul civil, după publicarea imaginii cu Omran Daqneesh, un băiat în vârstă de cinci ani, care a supravieţuitor unui raid aerian din Alep.

Peste 500 de migranţi au fost salvaţi joi din ambarcaţiuni supragalomerate şi nesigure, care s-au aventurat pe ruta maritimă dintre Libia şi Italia. Printre persoanele recuperate se numără 146 de migranţi, care erau îngrămădiţi într-o barcă de cauciuc pe jumătate dezumflată.

Anul trecut, migranţii sirieni urmau drumul maritim mai scurt dintre coastele turce şi insulele elene. Însă, această rută migratorie a fost în mare parte abandonată după implementarea acordului UE-Turcia privind gestionarea fluxului migratoriu.

Mii de copii şi-au pierdut viaţa în ultimii cinci ani ai războiului civil sirian, în vreme ce 3.000 de migranţi au murit înecaţi doar în ultimele opt luni în Marea Mediterană.

Aproape un sfert din toţi migranţii, care au ajuns pe coastele europene de la începutul acestui an, sunt copii, o parte dintre ei fiind chiar minori neînsoţiţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.