Două femei s-au deghizat în ”bunicuţe” pentru a se vaccina cu a doua doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit directorului Departamentului Sănătăţii din comitatul Orange, în statul american Florida, dr. Raul Pino, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două femei au venit la centrul de vaccinare purtând bonete, mănuşi şi ochelari, într-o încercare de a se vaccina împotriva covid-19, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Raul Pino.

Potrivit biroului şerifului, cele două femei sunt în vârstă de 34 şi 44 de ani.

CNN le-a contactat pe amândouă.

Ambele au carduri valide, după vaccinarea cu prima doză de vaccin, potrivit lui Pino.

Însă nu au fost vaccinate deghizate astfel, din cauza unei discrepanţe cu documentele de identitate.

Departamentul nu ştie cum s-au putut vaccina cele două femei cu prima doză şi nici dacă s-au îmbrăcat astfel atunci.

Autorităţile au consolidat securitatea centrelor de vaccinare, a anunţat Pino.

”Acesta este cel mai popular bun în prezent”, a declarat el. ”Trebuie să fim foarte atenţi la fondurile şi resursele care ne sunt furnizate”.

Biroul şerifului din comitatul Orange a confirmat CNN că a fost apelat de autorităţile sanitare pentru a emite avertismente cu privire la încălcări privind faptul că data naşterii celor două femei nu corespunde celor folosite la înregistrarea în vederea vaccinării, în pofida faptului că numele corespund.

Biroul şerifului nu deţine alte date despre incident şi nici cu privire la faptul că femeile erau deghizate sau cum erau deghizate.

În prezent, prioritate la vaccinare în Florida au adulţii în vârstă de cel puţin 65 de ani, rezidenţii şi personalul centrelor de îngrijire de lungă durată şi lucrătorii din sănătate care intră în contact direct cu pacienţii la vaccinare.

Florida este unul dintre statele americane care înregistrează întârzieri în livrarea vaccinurilor, din cauza unor furtuni de zăpadă care afectează Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.