Două elicoptere Black Hawk ale armatei americane s-au prăbuşit miercuri seară în timpul unei misiuni de antrenament deasupra statului Kentucky, a anunţat armata americană, iar guvernatorul statului a sugerat că ar putea fi vorba despre mai multe victime, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două elicoptere HH-60 Black Hawk făceau parte din Divizia 101 Aeropurtată şi s-au prăbuşit în comitatul Trigg din Kentucky, miercuri, în jurul orei locale 22:00 (joi, ora 5:00, ora României), potrivit unui comunicat transmis de Fort Campbell.

Divizia 101 Aeropurtată este singura divizie de asalt aerian din armata americană şi a fost trimisă în zone de conflict la nivel internaţional, având militari desfăşuraţi inclusiv la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Starea membrilor echipajului nu este deocamdată cunoscută, iar autorităţile militare nu au precizat câte persoane se aflau la bord.

Potrivit BBC, presa locală relatează că incidentul este posibil să se fi soldat cu moartea a cel puţin nouă persoane 

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a anunţat într-o postare pe Twitter că este de aşteptat să fie victime, iar poliţia statului Kentucky şi divizia de gestionare a situaţiilor de urgenţă a statului răspunde în cazul acestui accident.

Cauza incidentului este în curs de investigare.

Membrii echipajului erau "în timpul unei misiuni de antrenament de rutină când a avut loc incidentul. Starea membrilor echipajului este necunoscută în acest moment. Comandamentul se concentrează în prezent pe îngrijiri acordate militarilor şi familiilor acestora", informează un comunicat postat pe pagina de Facebook a bazei.

Comitatul Trigg este situat la nord de graniţa dintre statele Kentucky şi Tennessee. Potrivit CNN, nu sunt afectate zone rezidenţiale în urma prăbuşirii celor două elicoptere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.