Autorităţile indiene au demolat, duminică, două clădiri-turn construite ilegal în Noida. Clădirile au dispărut în mai puţin de zece secunde, lăsând în urma lor un nor de praf şi zeci de mii de tone de moloz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţimea care a asistat la demolare de pe acoperişurile clădirilor înalte din zonă a aplaudat în momentul în care clădirile înalte de 103 metri au fost demolate controlat.

Anul trecut, Curtea Supremă a decis demolarea celor două clădiri-turn, după o lungă luptă în instanţe, ajungând la concluzia că s-au încălcat mai multe reglementări legate de construcţii şi norme de siguranţă la incendiu.

S-au folosit peste 3.700 de kilograme de explozivi. Demolarea a avut loc la ora locală 14.30.

Poliţia evaluează dacă au fost afectate de demolare clădiri din zonă. Localnicii au spus că vor verifica şi ei dacă le-au fost afectate casele.

Demolările sunt rare în India, deşi foarte multe clădiri sunt construite ilegal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.