Două avioane de tip F-22 „Raptor” americane au interceptat două bombardiere TU-95 ruseşti, în apropiere de Alaska, conform unui comunicat al Comandamentului Apărării Spaţiului Aerian Nord-American (NORAD), scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bombardierele ruseşti „au fost interceptate la vest de Alaska şi erau însoţite de două avioane ruseşti de tip SU-35 „Flanker” se arată în comunicatul NORAD.

„Aeronavele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în niciun moment în spaţiul aerian al SUA sau al Canadei”, este precizat în comunicat. De asemenea, este adăugat că interceptarea a avut loc în timp ce aeronavele se aflau în Zona de Identificare a Forţelor Aeriene ale SUA.

Este a doua oară luna aceasta când avioanele americane interceptează bombardiere ruseşti în apropiere de Alaska. Cealaltă interceptare a avut loc pe 1 septembrie iar avioanele ruseşti nu erau escortate în acel moment.

Două bombardiere ruseşti de tip Tu-95 au fost interceptate şi în luna mai.

Un oficial american a declarat anterior pentru CNN că armata americană consideră aceste zboruri ca fiind de rutină şi nu le vede ca pe un motiv de îngrijorare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.