Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri dimineaţă că vrea ca ţările europene să dea dovadă de ”corectitudine” în relaţie cu Londra, în timp ce păstrează unitatea blocului comunitar în timpul negocierilor pentru Brexit. Tusk va supraveghea negocierile, care sunt aşteptate să înceapă după alegerile anticipate din Marea Britanie, transmite Reutes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru mine cea mai importantă problemă a fost şi va rămâne ca atitudinea noastră din aceste negocieri să arate cea mai bună stare a Uniunii Europene: în termeni care ţin de unitate, solidaritate politică şi corectitudine în relaţie cu Marea Britanie”, a declarat acesta în faţa Parlamentului European.

Donald Tusk a amintit că Londra trebuie să demonstreze un ”progres suficient” în acceptarea solicitărilor propuse de Bruxelles cu privire la drepturile cetăţenilor europeni din Marea Britanie, respectarea obligaţiilor financiare şi problema graniţei dintre cele două Irlande înainte de orice discuţii cu privire la un acord comercial post-Brexit.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a precizat că blocul comunitar este pregătit pentru negocieri şi va discuta înainte de toate despre priorităţile pentru un viitor fără Marea Britanie.

„Aceste negocieri sunt acum în mâinile unor avocaţi de divorţ capabili”, a precizat Juncker.

De asemenea, liderul european a precizat că pregătirea negocierilor a demonstrat unitatea şi angajamentul pentru transparenţă al ţărilor UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.