Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut, joi, Parlamentului European să aprobe numirea Ursulei von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru prima oară, am ajuns la un echilibru perfect între femei şi bărbaţi în poziţiile importante. Europa nu doar vorbeşte despre femei, ci alege femei”, a afirmat Tusk în faţa Parlamentului, care va vota în privinţa lui von der Leyen la mijlocul lui iulie.
 
„Sper că acest lucru va inspira Parlamentul European în deciziile sale”, a adăugat Tusk, după ce candidaţii pentru funcţiile cheie ale blocului european au fost aleşi în urma unui summit care s-a întins pe trei zile.
 
„Este clar că doar atunci când suntem uniţi putem să contrabalansăm cei mai puternici actori la nivel global”, a precizat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.