Preşedintele american Donald Trump susţine că a refuzat să fie numit „Persoana Anului” de revista Time, după ce reprezentanţii publicaţiei i-au cerut un interviu şi o fotografie, fără să îi confirme că îi vor acorda acest titlu, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Revista Time a sunat să îmi spună că probabil voi fi numit «Persoana Anului», ca anul trecut, dar că pentru acest lucru ar trebui să le acord un interviu şi o şedinţă foto. Le-am spus că probabil nu are niciun sens şi am refuzat. Mulţumesc, oricum!”, a scris Trump pe contul său de Twitter.
Revista l-a contrazit pe preşedintele american, printr-un alt mesaj publicat pe platforma de socializare Twitter.

„Preşedintele greşeşte în legătură cu modul în care noi alegem Persoana Anului. Time nu comentează alegerile până la data publicării – 6 decembrie”, arată mesajul revistei Time.

Fostul editor Richard Stengel a distribuit mesajul lui Donald Trump, adăugând comentariul: „Îmi pare rău să îţi spun, dar probabil că acest lucru înseamnă că nu eşti Persoana Anului. Au vrut doar o şedinţă foto, dar sunt sigur că încă ai acea copertă falsă a revistei Time păstrată undeva”.

Revista Time conferă acest titlu persoane care „de bine, de rău, a influenţat cel mai mult evenimentele petrecute pe parcursul anului”.

Trump a fost numit în 2016 „Persoana Anului” în urma alegerii sale ca preşedinte al SUA, într-o ediţie care a fost intitulată „Preşedintele Statelor Divizate ale Americii”.

Donald Trump s-a plâns că nu a primit acest titlu în mesaje publicate pe Twitter în 2012, 2014 şi 2015.

În luna iunie, The Washington Post a dezvăluit că mai multe dintre cluburile de golf ale lui Trump expun o copie înrămată a unei coperte false a revistei Time, cu titluri pozitive şi imaginea preşedintelui american.

Încă de la anunţul că va candida la preşedinţia SUA, Trump a avut o relaţie dificilă cu mass-media, acuzând mai multe instituţii de presă că prezintă „ştiri false”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.