Preşedintele american Donald Trump şi-a lansat oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2020 şi a făcut apel la susţinătorii săi să „menţină această echipă aici” pentru încă patru ani, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele republican a ţinut un discurs în faţa a mii de susţinători la un miting în Florida, stat pe care l-a descris ca fiind a doua sa casă.

 

Trump s-a folosit de discursul său pentru a ataca democraţii: „Încearcă să distrugă ţara voastră”.

Trump a urcat pe scenă alături de soţia sa Melania, care a afirmat că este foarte „entuziasmată” să fie prima doamnă pentru următorii ani.

Persoane importante de la Casa Albă, precum vicepreşedintele Mike Pence şi fostul secretar de presă Sarah Sanders, au ţinut de asemenea discursuri.

„În seara aceasta, în faţa voastră, îmi lansez oficial candidatura pentru un al doilea mandat ca preşedinte al Statelor Unite. Vă promit că nu vă voi dezamăgi niciodată”, a afirmat Trump.

Florida este un stat esenţial la alegerile prezidenţiale şi a fost decisiv la alegerile din 2000, atunci confruntându-se George W. Bush şi Al Gore. Trump a învins-o pe Hillary Clinton în 2016 în Florida cu o diferenţă de doar 1,2%, deschizând astfel drumul spre Casa Albă. Primele dezbateri ale candidaţilor democraţi vor avea loc tot în Florida, la Miami, săptămâna viitoare.

„Vom menţine America măreaţă din nou”, a afirmat Trump în faţa susţinătorilor săi în Orlando marţi noaptea, modificând sloganul său „Să facem America măreaţă din nou!”.

Pe parcursul unui discurs care a durat în jur de 80 de minute, Trump a readus în discuţie subiecte cheie ale campaniei sale din 2016.

El a promis să continue măsurile dure pentru a micşora nivelul imigraţiei ilegale, la o zi după ce a informat pe Twitter că ICE – departamentul privind imigraţia – va începe să dea afară „milioane de imigranţi ilegali”.

„Credem că ţara noastră ar trebui să fie un sanctuar pentru cetăţenii care respectă legea, nu pentru infractori”, a precizat Trump.

El i-a acuzat de asemenea pe democraţi că doresc să legalizeze imigraţia ilegală pentru a-şi mări baza de votanţi. „Vor să ne distrugă ţara aşa cum o ştim”, a afirmat Trump.

Trump şi-a descris oponenţii ca fiind „o mulţime de extremişti de stânga” care vor aduce socialismul în SUA.

„Un vot pentru orice democrat în 2020 este un vot pentru socialismul radical şi distrugerea visului american”, a declarat el.

 

Trump a lăudat economia, a criticat investigaţia Mueller privind o posibilă colaborare între echipa sa de campanie din 2016 şi Rusia şi s-a la presa de la eveniment invocând„ştirile false”.

Publicul a început să scandeze „Închideţi-o!” în momentul în care Trump a adus vorba de Hillary Clinton, chiar dacă ea nu participă la alegerile din 2020.

Bernie Sanders, candidat în cursa internă a Partidului Democrat şi autoproclamat „socialist-democrat”, a scris pe Twitter ca răspuns la mitingul lui Trump, că preşedintele american „trăieşte într-un univers paralel”.

„Cea mai importantă sarcină a noastră este să învingem cel mai periculos preşedinte din istoria modernă a acestei ţări”, a afirmat Sanders.

Mii de susţinători ai lui Trump s-au adunat în afara stadionului înainte de miting. Unii au venit cu corturi de luni dimineaţă.

Conform CBS News, mulţi dintre cei aflaţi în afara stadionului au făcut referire la economie şi imigraţie ca fiind principalele lor îngrijorări.

Au existat şi protestatari iar aceştia au venit şi cu balonul imens care îl portretizează pe Trump ca un bebeluş cu scutece, cel care a fost prezent şi la cele două vizite ale preşedintelui în Marea Britanie.

Conform unui sondaj al Universităţii Quinnipiac, Trump ar pierde alegerile în acest moment în faţa a cinci dintre candidaţii din cursa internă a Partidului Democrat. Aceştia sunt Joe Biden (53% - 40%), Bernie Sanders (51% - 42%), Kamala Harris (49% - 41%), Elizabeth Warren (49% - 42%), Pete Buttigieg (47% - 42%) şi Cory Booker (47% - 42%).
De asemenea, un sondaj intern al echipei de campanie a lui Trump devenit public printr-o scurgere de informaţii arată că Trump se află în spatele lui Biden, diferenţe fiind de ordinul zecilor de procente în state precum Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.
Trump intră totuşi în cursa pentru alegeri în contextul unei creşteri economice de 3% şi a unei rate a şomajului la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.