Donald Trump, care aşteaptă rezultatele alegerilor intermediare din 8 noiembrie la reşedinţa sa din Florida, a intrat marţi seara pentru scurt timp în sala de bal din complexul său Mar-a-Lago, unde dă o petrecere cu mulţi invitaţi, şi a părut să-l avertizeze pe guvernatorul statului, Ron DeSantis, că o candidatură la Casa Albă în 2024 ar fi o greşeală, relatează corespondentul „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost pentru a doua oară în cursul zilei de marţi când Donald Trump a transmis un astfel de avertisment către guvernatorul Floridei, a cărui candidatură pentru realegerea în această funcţie a sprijinit-o, totuşi, în cadrul acestui scrutin de la mijlocul mandatului prezidenţial.

„Nu sunt sigur că ar vrea să candideze”, a spus Trump despre DeSantis, care foarte probabil va fi reales guvernator, dar care se gândeşte la o campanie prezidenţială, în timp ce fostul preşedinte Trump pare deja decis să apuce pe acest drum.

Remarcile fostului preşedinte vin să reconfirme comentarii făcute în cursul dimineţii, când a sugerat că ar dezvălui informaţii neplăcute despre DeSantis, dacă acesta i-ar deveni contracandidat la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

„Dacă va candida, vă voi spune lucruri despre el care nu vor fi foarte măgulitoare”, le-a spus Trump reporterilor. „Ştiu mai multe despre el decât oricine altcineva în afară, poate, de soţia sa, care îi conduce cu adevărat campania”, a adăugat fostul preşedinte.

Trump l-a susţinut pe DeSantis în campania sa din 2018 pentru funcţia de guvernator, ridicându-i statutul de la uin congresman relativ obscur al Partidului Republican la cel mai puternic politician din Florida. DeSantis, în vârstă de 44 de ani, a câştigat la limită acele alegeri, dar opoziţia sa faţă de lockdown-ul provocat de Covid şi faţă de vaccinuri l-a transformat acum într-un favorit al republicanilor.

Donald Trump este aşteptat să-şi anunţe a treia sa candidatură la Casa Albă, posibil chiar săptămâna viitoare, dar e încă rezervat în privinţa persoanei pe care ar putea s-o aleagă drept coechipier pentru funcţia de vicepreşedinte, notează „The Guardian”. „Vă voi anunţa foarte curând”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.