Preşedintele american Donald Trump a declarat într-o intervenţie la Fox News că este „foarte încrezător” că un vaccin împotriva Covid-19 va fi disponibil până la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem foarte încrezători că vom avea un vaccin până la finalul anului”, a spus Trump, care a răspuns întrebărilor trimise de telespectatori.

El a subliniat că nu deţine acţiuni ale companiei care produce hidroxiclorochină, medicament despre care deseori a spus că este eficient în tratarea Covid-19. „Nu pierdem nimic cu hidroxi... oamenii nu mor de la el”.

Preşedintele a adăugat că, din cauza acestei boli, este posibil să moară până la 100.000 de americani.

Legat de redeschiderea şcolilor americane în luna septembrie, el a spus: „Trebuie să ne întoarcem”. Totuşi, preşedintele s-a arătat îngrijorat legat de profesorii în vârstă şi posibila expunere a lor la coronavirus.

Deseori criticat pentru felul în care el şi administraţia sa au acţionat în cazul crizei sanitare, duminică seară Trump i-a criticat la rândul lui pe democraţi. El a sugerat că ar fi în interesul politic al acestora dacă deznodământul crizei ar fi mai grav.

De la începutul crizei sanitare în SUA au fost depistate 1,15 milioane de cazuri de infectare din 7,05 milioane de teste efectuate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. La nivel naţional au fost înregistrate peste 68.000 de decese provocate de Covid-19.

La nivel global, de când noul coronavirus a fost depistat la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 3,5 milioane de cazuri şi mai mult de 247.000 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.