Jurnaliştii CBS susţin că republicanul Donald Trump i-a oferit poziţia de procuror general senatorului Jeff Sessions din Alabama. Însă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Naţional Republican (RNC) a refuzat să confirme informaţia, precizând că numirea nu este una oficială până ce miliardarul republican nu va face declaraţii în acest sens, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O sursă din echipa de tranziţie republicană a explicat că noile numiri vor fi confirmate în cursul acestei zile de către Donald Trump. De asemenea, se pare că oferta a fost deja acceptată de către senatorul Jeff Sessions.

Senatorul Jeff Sessions este cunoscut drept un loialist conservator, iar declaraţiile sale extreme şi incendiare cu privire la imigraţie se situează pe aceeaşi linie de retorică promovată de Donald Trump. Sessions se opune vehement reglementării unei căi legale către obţinerea cetăţeniei americane pentru imigranţii ilegali.

De asemenea, viitorul procuror general a primit cu entuziasm propunerea miliardarului republican de a ridica un zid la frontiera cu Mexic.

Jeff Sessions (69 de ani) a îndeplinit anterior funcţia de procuror-general în Alabana înainte de a câştiga alegerile pentru Senat. 

De asemenea, se pare că un consilier al miliardarului republican l-a sunat joi noaptea pe Ted Cruz pentru a-l anunţa că poziţia de procuror general a fost câştigată de Sessions. Republicanul Ted Cruz a fost inclus pe lista de nume vehiculate pentru poziţia de procuror general al Statelor Unite.

Echipa de tranziţie republicană a transmis cu o zi înainte un comunicat, în care erau lăudat senatorul Sessions.

În 1986, Sessions a devenit a doua persoană nominalizată pentru poziţia judecător federal, a cărei numire a fost respinsă din cauza unor comentarii rasiste.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.