Fostul preşedinte Donald Trump a fost pus sub acuzare marţi pentru „conspiraţie” în vederea subminării integrităţii alegerilor din 2016, iar următoarea dată de audiere în persoană este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie, la New York, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul de acuzare împotriva lui Donald Trump susţine că fostul preşedinte a fost implicat într-o conspiraţie pentru a submina integritatea alegerilor din 2016. Procurorii spun că Trump a luat parte la un plan ilegal de suprimare a informaţiilor negative, inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari care a fost ordonată de inculpat pentru a ascunde informaţii care i-ar fi afectat campania.

Acuzarea susţine că motivul pentru care a comis infracţiunea de falsificare a registrelor contabile a fost, în parte, acela de a-şi "promova candidatura".

În faţa instanţei, fostul preşedinte a pledat marţi nevinovat în cazul tuturor celor 34 de acuzaţii. 

Odată cu inculparea oficială a lui Trump, fostul preşedinte şi avocaţii săi au aflat care sunt acuzaţiile şi le pot examina amploarea, analizând ce trebuie să dovedească procurorii la proces.

Acuzaţiile penale decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, privind o plată făcută în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 către Stormy Daniels, o femeie care a susţinut că a avut relaţii extraconjugale cu Trump, ceea ce acesta neagă. Ea a fost plătită pentru a păstra tăcerea.

Trump neagă orice abatere, iar avocaţii săi au declarat că vor lupta pentru ca acuzaţiile să fie retrase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.