Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi-a arătat mulţumirea şi entuziasmul faţă de confirmarea la Curtea Supremă a lui Brett Kavanaugh, nominalizatul său, atacând din nou democraţii „prea extremi şi prea periculoşi pentru a guverna”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O mare zi pentru America”, a scris trump pe Twitter în urmă cu câteva ore. „Foarte entuziasmat”, după cum s-a declarat după ce Senatul l-a confirmat pe Brett Kavanaugh, „un om foarte bun”, preşedintele american a punctat şi că femeile şi mulţi alţii care au venit la Capitol Hill pentru a-l susţine pe magistrat formează o imagine frumoasă.

„Nu sunt protestatari de profesie plătiţi”, a subliniat el.

După încheierea votului, el a notat pe Twitter: „Aplaud şi felicit Senatul SUA pentru confirmarea marelui nostru candidat, judecătorul Brett Kavanaugh, la Curtea Supremă a Statelor Unite. Mai târziu astăzi îi voi semna ordinul de desemnare şi va fi oficial jurat. Sunt foarte entuziasmat”.

De cealaltă parte, el a ţinut să vorbească şi despre cei adunaţi în semn de protest în faţa Curţii Supreme: „Grupul din faţa Curţii Supreme a SUA este mic, pare undeva la 200 de oameni (şi majoritatea sunt spectatori) - nu ar umple nici măcar primele două rânduri de la mitingul nostru din Kansas sau de la oricare miting al nostru. Presa Fake News încearcă să îl facă să pară mare, şi nu este”.

El a mai scris că „republicanii cred în statul de drept, nu în cel al mafiei”, precum democraţii, care au devenit „prea extremi şi prea periculoşi pentru a guverna”. Asadar, a îndemnat oamenii să voteze republicanii.

Magistratul Brett Kavanaugh, nominalizat de preşedintele Donald Trump, a fost validat sâmbătă de Senatul american la Curtea Supremă a Statelor Unite, cu 50 de voturi „pentru” şi 48 „împotrivă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.