Republicanul Donald Trump a sosit alături de Barack Obama pentru a participa la ceremonia de învestire de pe scările vestice ale Capitoliului Statelor Unite. Vicepreşedintele Mike Pence va fi primul care va depune jurământul în faţa magistratului Curţii Supreme, Clarence Thomas, înlocuindu-l în funcţie pe Joe Biden. Învestirea miliardarului republican în poziţia de al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ar urma să înceapă în jurul orei locale 12.00 (19.00 ora României).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Capitoliul Statelor Unite au sosit şi membrii familiei prezidenţiale, inclusiv mezinul Barron Trump, care nu a participat la evenimentele anterioare şi nu s-a prezentat la slujba religioasă din Biserica Episcopală St. John.

Vice-preşedintele Mike Pence este primul învestit în funcţie, acesta alegând să depună jurământul pe biblia lui Ronald Reagan, care râmâne unul dintre cei mai importanţi preşedinţi republicani din secolul al 20-lea. De asemenea, vicepreşedintele va depune jurământul în prezenţa magistratului Clarence Thomas de la Curtea Supremă, prima persoană afroamericană care va conduce ceremonia de învestire a unui vicepreşedinte din Statele Unite.

Până la 800.000 de persoane participă la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald J Trump.

Donald John Trump devine vineri al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, după o campanie care a divizat profund ţara, un scrutin al cărui rezultat a luat prin surprindere o lume întreagă şi o tranziţie care s-a desfăşurat mai mult pe Twitter, scrie Bloomberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.