Preşedintele Donald Trump a atacat miercuri seară scurgerile de documente şi rapoarte confidenţiale dinspre agenţiile de informaţii spre jurnalişti drept acţiuni ”criminale”, după ce consilierul Michael Flynn a demisionat ca urmare a publicării unui asemenea raport de către Washington Times, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este extrem, extrem de nedrept ce s-a întâmplat cu generalul Flynn... tratamentul pe care l-a primit acesta, precum şi documentele şi rapoarte care au fost scurse ilegal, subliniez ilegal”, a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă comună cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

De asemenea, preşedintele american a precizat că fostul consilier pentru securitate naţională este un om minunat.

Reacţia dură a preşedintelui vine după ce jurnaliştii NY Times au publicat o serie de informaţii, potrivit cărora angajaţii echipei de campanie şi asociaţii lui Donald Trump au avut contacte repetate cu înalţi oficiali din serviciile ruse de informaţii în anul de dinainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

Se pare că agenţiile americane de informaţii au interceptat comunicaţiile în aproximativ aceeaşi perioadă în care au descoperit şi dovezi că ruşii au încercat să perturbe alegerile prezidenţiale americane prin spargerea serverelor Comitetului Naţional Democrat.

De asemenea, reprezentanţii administraţiei prezidenţiale s-au arătat îngrijoraţi de scurgerile de informaţii, care au forţat demiterea consilierului pentru securitate naţională Michael Flynn.

Jurnaliştii Washington Post au scris că preşedintele fusese informat încă de la mijlocul lunii ianuarie de riscul de securitate reprezentat de consilierul Michael Flynn, care a purtat mai multe discuţii cu ambasadorul rude de la Washington. Mai mult, consilierul l-a sunat de cinci ori pe ambasador în ziua în care administraţia Barack Obama a implementat o nouă serie de sancţiuni împotriva Kremlinului şi a decis expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din Statele Unite.

Deşi avea aceste informaţii despre compromiterea gravă a consilierului pentru securitate naţională, care risca să fie şantajat de către ruşi, preşedintele Donald Trump a ales să nu reacţioneze decât după publicarea unor rapoarte confidenţiale de către Washington Post.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.