Fostul candidat la prezidenţiale, Ben Carson, a declarat pentru ABC News că intenţionează să facă un anunţ de susţinere a favoritului pentru nominalizarea Partidului Republican la Casa Albă, Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat în considerare şi mă apropii de o decizie, însă mai multe informaţii vor fi disponibile în curând”, a precizat neurochirurgul, retras atât din cursa pentru Casa Albă, cât şi din medicină, atunci când a fost întrebat dacă va face un anunţ de susţinere politică pentru miliardarul american Donald Trump.

Potrivit ABC News, anunţul de susţinere va avea loc vineri dimineaţă, în cadrul conferinţei de presă organizată de Trump în Palm Beach, Florida.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Republicanul Ben Carson a fost invitatul lui Donald Trump la dezbaterea de joi, care a avut loc în Miami, Florida. Acesta a menţionat cu această ocazie că se gândeşte dacă să-l susţină pe miliardar în bătălia pentru Casa Albă. 

Fostul neurochirurg s-a retras din cursa pentru nominalizarea Partidului Republican la prezidenţiale săptămâna trecută, după aproape un an de campanie. Rezultatele slabe din alegerile primare, unde nu a reuşit să câştige niciun stat din cele 15 care au organizat scrutinuri până la 5 martie, obţinând doar 8 delegaţi, precum şi prezenţa slabă la dezbaterile republicane au pus capăt repede unei campanii care începuse promiţător.

Însă, legăturile dintre candidatura lui Ben Carson şi cea a lui Donald Trump rămând profunde, amândoi fiind candidaţii anti-sistem din cursa republicană, care ameninţă chiar elita partidului prin discursul lor necenzurat. De asemenea, fostul manager al campaniei lui Carson, Barry Bennett, a fost între timp recrutat drept consilier al lui Trump.

Cei doi politicieni nu au deţinut niciodată o funcţie în administraţia americană, iar campaniile lor au fost dominate de mesajul ”trebuie să facem America mare din nou”.

De altfel, Ben Carson şi Donald Trump au făcut de multe ori front comun în timpul dezbaterilor republicane pentru a-l ataca pe senatorul de Texas, Ted Cruz.

Un anunţ de susţinere din partea lui Ben Carson ar putea să-l ajute pe Trump în rândul alegătorilor religioşi conservatori, dată fiind popularitatea de care s-a bucurat neurochirurgul printre evangheliştilor şi a faptului că Trump este perceput ca fiind al doilea cel mai non-religios candidat la prezindenţiale, în ciuda faptului că încearcă să se prezinte ca fiind un creştin practicant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.