Preşedintele Donald Trump este aproape de a ajunge la o înţelegere în valoare de peste 20 de milioane de dolari în procesul privind fraudarea studenţilor de la Trump University din California. Avocaţii miliardarului republican au luptat în instanţă pentru a demonta argumentele studenţilor, care susţin că au fost manipulaţi să plătească 35.500 de dolari pentru a învăţa secretele imobiliarelor la o instituţie de învăţământ neacreditată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest moment sunt înregistrate trei procese în instanţele americane legate de frauda comisă la Trump University. Două dintre acestea sunt procese colective în statul american California, iar al treilea proces a fost lansat de procurorul democrat Eric Schneiderman în New York.

Unul dintre procese va începe peste două săptămâni în San Diego.

Informaţiile legate de o posibilă înţelegere financiară au apărut într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt de la procuratura din New York.

”Procurorul Eric Scheiderman a spus în repetate rânduri că este deschis unei înţeleri, care ar aduce compensaţii corecte petru victimele Trump University”, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Soufer.

Instituţia Trump University a fost lansată în 2005, pentru a da şansa americanilor să înveţe secretele industriei imobiliare de la Donald Trump. Studenţii au plătit plătit până la 35.000 de dolari pentru a învăţa cum să devină bogaţi, după ce au fost iniţial atraşi de perspectiva unor seminare gratuite.

În California, procesul a fost iniţiat de un student, care l-a dat în judecată pe miliardarul republican pentru că i-a promis o falsă educaţie şi l-a delapidat de mii de dolari.

Donald Trump a dezminţit toate acuzaţiile, susţinând că a primit feedback pozitiv din partea celor mai mulţi studenţi. Foştii studenţi au declarat în faţa procurorilor americani că au fost obligaţi să scrie feedback-uri pozitive de către instructorii de la Trump University.

Miliardarul republican nu s-a sfiit să lanseze un atac rasist la adresa judecătorului de origine mexicană, care instrumentează dosarul Trump University.

În acest sens, conservatorul a susţinut că judecătorul Gonzalo Curiel nu poate să fie obiectiv în dosarul Trump University, iar republicanii au reacţionat catalogându-l drept rasist pe Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.