Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a sărbătorit la Casa Alba trecerea proiectului legislativ de înlocuire a Obamacare de prima cameră a Congresului, fiind înconjurat de reprezentanţi de seamă ai Partidului Republican. De asemenea, liderul american a anunţat moartea Obamacare, susţinând că proiectul votat de republicani va asigura o acoperire mai bună pentru americani, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am prezis acum mult timp... am spus că eşuează. Acum este evident că a eşuat. Este moartă, este esenţial moartă. Dacă nu am plăti bani de răscumpărare către asiguratori, atunci ar muri imediat”, a declarat preşedintele american la Casa Albă.

Apoi, Trump a ţinut să-i mulţumească preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, care a reuşit să-i unească pe republicani pentru a trece controversata legislaţie de prima cameră a Congresului.

Camera Reprezentanţilor a aprobat la limită un proiect legislativ controversat, care abrogă fragmente cheie din Obamacare şi le înlocuieşte cu termeni întocmiţi de Partidul Republican.

Adoptarea acestui proiect reprezintă o mare victorie pentru preşedintele Donald Trump, care a promis din campania electorală că va abroga şi înlocui Obamacare.

De asemenea, acest proiect a trecut de prima cameră legislativă cu 217 voturi ”pentru” şi 213 ”împotrivă”, după ce republicanii au reuşit în ultimul moment să obţină ultimele două voturi necesare pentru a trimite legea în Senat.

Niciun congresmen democrat nu a votat pentru proiectul legislativ de înlocuire a Obamacare. 

Însă, proiectul legislativ va trebui să treacă de noi provocări în Senat.

Între timp, democraţii speră că eforturile republicanilor de a abroga Obamacare va genera o răzbunare a alegătorilor în alegerile legislative din mijlocul mandatului lui Donald Trump.

Aproximativ 20 de milioane de americani au obţinut o asigurare de sănătate prin Obamacare, dar republicanii au atacat în repetate rânduri legislaţia, acuzând că ridică în mod artificial costurile sistemului sanitar din Statele Unite.

Noua lege vizează să elimine cele mai multe taxe introduse de fostul preşedinte, inclusiv o sancţiune pentru cei care nu-şi cumpără asigurare de sănătate. De asemenea, republicanii vor tăia finanţarea federală pentru Medicaid, un program care asigură acces la sistemul sanitar pentru cele mai sărace comunităţi din SUA.

Acest proiect legislativ vine la mai bine de o lună după ce republicanii s-au văzut nevoiţi să retragă prima lege cu doar câteva minute înainte de votul programat în Camera Reprezentanţilor.

Atunci, liderii republicani au retras de pe ordinea de zi controversata lege de înlocuire a Obamacare, după ce nu au reuşit să obţină susţinerea necesară în rândul congresmenilor pentru ca respectiva lege să treacă de Camera Reprezentanţilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.