Preşedintele american Donald Trump a publicat un mesaj video de 4 minute, sâmbătă seară, în care spune că se "simte bine", soţia sa Melania se simte bine şi următoarele zile vor reprezenta "adevăratul test" după ce a fost internat în spital cu Covid-19, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Trump, bolnav de Covid-19, cere Congresului, pe Twitter, să adopte noul program de stimulare a economiei afectată de noul coronavirus

"Am venit aici, nu mă simţeam aşa de bine, acum mă simt mai bine. Lucrăm din greu pentru a mă recupera", a spus Trump din spatele biroului în costum la spitalul "Walter Reed" din Bethesda, Maryland.

Palid, preşedintele a spus: "Mă voi întoarce, cred că mă voi întoarce curând, şi sunt nerăbdător să termin campania aşa cum am început-o". 

Mesajul video vine după informaţii contradictorii referitoare la starea de sănătate a lui Trump de când a fost internat în spital, vineri seară, la câteva ore după ce a anunţat pe Twitter că el şi prima doamnă, Melania Trump, au contractat virusul. 

La scurt timp după publicarea videoclipului, doctorul Sean P. Conley a spus că Trump nu mai are febră şi face progrese substanţiale, dar încă "nu a scăpat". 

Un doctor din echipa medicală a spus sâmbătă dimineaţă că starea lui Trump se îmbunătăţeşte şi că vorbeşte deja să se întoarcă la Casa Albă. Un medic a spus că Trump i-a comunicat: "Simt că aş putea ieşi astăzi de aici". 

La câteva minute, şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, a transmis reporterilor o evaluare mai puţin roz: "Semnele vitale ale preşedintelui din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare iar următoarele 48 de ore vor fi critice în ceea ce priveşte îngrijirea sa. Nu suntem încă pe un drum clar către o recuperare completă".

Meadows, ale cărui comentarii iniţiale au fost transmise sub condiţia anonimatului, şi-a schimbat mesajul peste câteva ore, declarând pentru Reuters că Donald Trump se simte "foarte bine" şi că "medicii sunt foarte mulţumiţi de semnele sale vitale". 

Meadows nu a clarificat discrepanţa din comentariile sale. Un consilier al lui Trump, care a vorbit despre starea sa sub anonimat, a spus că preşedintele nu este fericit să afle despre comentariile iniţiale ale lui Meadows, scrie Reuters. 

Oficiali din Administraţie au descris mutarea la "Walter Reed" drept precaută şi au spus că Trump va sta aici câteva zile. 

O altă sursă, care a vorbit despre starea lui Trump, a spus că preşedintele a primit oxigen suplimentar înainte de a merge la spital. Decizia de internare a lui Trump a venit după ce a avut dificultăţi în a respira şi nivelul de oxigen i-a scăzut, potrivit unei surse care cunoaşte situaţia. 

Medicul Casei Albe Sean P. Conley le-a declarat jurnaliştilor sâmbătă că Trump nu a avut probleme de respiraţie şi nu a avut nevoie de oxigen la "Walter Reed". 

"Eu şi echipa sunt extrem de bucuroşi de progresele pe care le-a făcut preşedintele", a spus Conley. 

El nu a vrut să spună când ar putea fi externat preşedintele şi mai târziu a transmis o declaraţie prin care a precizat că a gresit după ce a părut să sugereze că Trump a fost diagnosticat încă de miercuri.

Ăntr-o declaraţie de sâmbătă seară, Conley a spus că preşedintele nu "este în afara pericolului", dar echipa sa rămâne precaută. 

"Spectacolul de astăzi - medicii spun un lucru, surse de la Casa Albă spun alt lucru şi ambele le modifică ulterior - dovedesc probleme de credibilitate ale Administraţiei", a spus Kyle Kondik, analist politic la Univeristatea Virginia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.