Preşedintele Donald Trump a scris istorie luni după-amiază, devenid primul lider american care a vizitat în timpul mandatului Zidul Plângerii, un loc de rugăciune care a generat tensiuni constante între musulmanii, creştinii şi evreii din Ierusalim, transmite NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această vizită istorică face parte din eforturile preşedintelui american de a atrage atenţia asupra ”nevoii de unitate între cele mai mari trei religii ale lumii” în prima sa vizită internaţională după învestirea sa la Casa Albă.

Oprirea miliardarului republican la Zidul Plângerii are loc după vizita sa de duminică în Arabia Saudită, unde i-a îndemnat pe liderii musulmani să-i alunge pe terorişti şi musulmani, şi înainte de întâlnirea sa cu Papa Francisc.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La Zidul Plângerii, preşedintele american şi-a acoperit capul cu ”kipa” evreiască. Acesta a stat câteva minute singur lângă zid, înainte de a strecura un bilet între crăpăturile sale, o tradiţie respectată de mulţi creştini care ajung la Ierusalim.

Mulţi pelerini lasă bilete cu rugăciuni între crăpăturile zidului, acestea fiind strânse periodic şi îngropate în cimitirul de pe Muntele Măslinilor.

Barack Obama a vizitat Zidului Plângerii atunci când era candidat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Însă, biletul lăsat de acesta între crăpăturile zidului a fost recuperat de un student la teologie, care l-a vândut unui ziar din Israel.

Atât Prima Doamnă, cât şi fiica Ivanka Trump şi ginerele Jared Kushner i s-au alăturat preşedintelui american în timpul vizitei de la Zidul Plângerii şi Mormântul Sfânt.

George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au vizitat acest loc de rugăciune al evreilor, creştinilor şi musulmanilor ca cetăţeni privaţi sau candidaţi, încercând să stea departe în timpul mandatului prezidenţial de Zidul Plângerii.

Vizita preşedintelui american a fost complicată, după ce mai mulţi congresmeni americani le-au transmis oficialilor israelieni că Netanyahu nu ar trebui să se alăture lui Donald Trump, pentru că Zidul Plângerii ”nu ţine de teritoriul” Israelului.

”Acesta este în Cisiordania. Este o vizită privată a preşedintelui, nu este treaba voastră”, a declarat săptămâna trecută un congresmen din Statele Unite.

Casa Albă a intervenit ulterior, precizând că aceasta nu este poziţia SUA şi cu siguranţă nu este poziţia preşedintelui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.