În total 12 persoane, toate de naţionalitate germană, au fost arestate vineri, în cadrul unei anchete cu privire la un grupuscul de extremă dreapta suspectat de planificarea unor ”atacuri vizând lideri politicii, solicitanţi de azil şi musulmani”, a anunţat parchetul federal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru dintre aceşti suspecţi sunt suspectaţi de formarea unei ”asociaţii de extremă dreapta cu caracter terorist”, iar ceilalţi opt s-ar fi declarat pregătiţi să le acorde un ajutor ”financiar” sau ”un ajutor în vederea procurării de arme” ori ”participare la atacuri viitoare”, a precizat într-un comunicat Parchetul din Karlsruhe.

Grupusculul, format în septembrie, avea ca obiectiv să ”zdruncine ordinea de stat şi societatea din Germania, iar apoi să o răstoarne”, potrivit parchetului.

”Atentate al căror dispozitiv concret nu a fost precizat până acum urmau să fie comise împotriva unor lideri politici, solicitanţi de azil şi persoane de confesiune musulmană, cu scopul de a genera o situaţie apropiată unui război civil”, mai precizează parchetul, competent în cazuri de terorism.

Parchetul a anunţat anterior percheziţii în 13 locuri, în cinci landuri germane - inclusiv în Bavaria şi Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania.

Cinci suspecţi au fost identificaţi în cursul percheziţiilor, dar şi opt persoane suspectate de faptul că le-au acordat o susţinere.

În vederea punerii în aplicare a planurilor pe care le aveau, suspecţii s-au întâlnit personal, în mai multe rânduri şi în locuri diferite, mai precizează justiţia germană.

Ei au folosit totodată forumuri de discuţii online oferite de diverse servicii de mesagerie pentru a comunica între ei.

Autorităţile germane sunt îngrijorate de un terorism al extremei drepte în urma asasinării unui ales german favorabil migraţiei, în iunie. Un neonazist suspectat în dosar a fost plasat în detenţie.

Îngrijorarea creşte de asemenea odată cu o multiplicare a violenţelor vizând aleşi în ţară, într-un context de înăsprire a atmosferei politice, sub presiunea extremi drepte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.